21-Daagse rondreis

Dag 1 en 2

Vanaf Schiphol, Amsterdam vertrekken wij naar de grootste stad van Alaska, Anchorage. Na aankomst word je ontvangen en naar je hotel gebracht. Na je eerste overnachting krijg je de gelegenheid om de stad te ontdekken en te wennen aan het tijdsverschil. De temperatuur in Anchorage is vergelijkbaar aan die van Oslo.

Dag 3 tot en met 5

Per bus rijden wij naar het stadje Healy nabij het Denali Nationaal Park. Voordat je naar het hotel gaat, bezoeken wij eerst het informatiecentrum van het park. Hier kun je alles te weten komen over het park. Bij het informatiecentrum worden ook buskaartjes verkocht voor de busreis door het park. Je verblijft 2 dagen in het stadje Healy. Het stadje is op loopafstand van het park. De eerste dag kun je zelf invullen. Je kunt wandeltochten door het park maken, vliegvissen op forel of op busexcursie door het park. De tweede dag bezoeken wij met de groep een hondenkennel waar je meer zult leren over sledehondenrennen.

hondenkennel

Dag 6 en 7

Vanuit het Healy reizen wij in de richting van Chena Hot Springs. Onderweg maken wij een stop in Nenena om het bezoekerscentrum te bezoeken. Bij het bezoekerscentrum vertellen ze je informatie over de lokale bevolking, de Athabascan. Vanuit het bezoekerscentrum rijden wij door naar Chena Hot Springs waar wij tot de middag zullen blijven. Bij de Chena Hot Springs kun je genieten van een van de warmwaterbaden en het museum. Als je trek hebt in een drankje kun je deze halen in de ijsbar.

ijsbar

Je overnacht bij Fairbanks. Aangekomen in Fairbanks maken wij een tour door de stad. Wij raden u aan om te dineren bij het Alaska Salmon Bake. Dit restaurant serveert vers gevangen zalm, heerlijke steaks en krabbenpoten. Het restaurant is een droom voor de grote eter. Het eten is namelijk onbeperkt.

Dag 8 tot en met 11

Na het bezoek aan de Fairbanks draaien de volgende dagen om McCarthy. Voor je naar McCarthy rijdt, ga je eerst naar North Pole. De kerstman verblijft hier en het is hier het hele jaar kerstmis. De met kerstlinten versierde plek is perfect om kerstartikelen te kopen. Na North Pole vertrek je naar Tangle Lakes waar je overnacht in een indrukwekkende lodge. Ga hier met de kano op zoek naar wilde dieren.
De volgende dag vertrek je naar McCarthy. Via een weg die ons door de bergketens leidt, komen wij aan bij het oude mijnstadje McCarthy. De eerste dag in McCarthy kun je vrij invullen op het zand in de straten van McCarthy. Je kunt met een gids een verlaten kopermijn bezoeken. De gids brengt je langs verschillende plekken in het stadje en vertelt je over het leven in de kopermijn decennia geleden. De volgende dag maken wij als groep een stevige wandeling door het Wrangel-St nationaal park. Wij gaan op zoek naar beren, wolven en elanden en brengen een bezoek aan de gletsjer.

eland

Dag 12 en 13

Dag 12 bevinden wij ons voornamelijk in de bus. We rijden vanuit McCarthy naar Valdez. Onderweg maken wij een korte stop bij watervallen en de Worthington Glacier. Voor wij naar het hotel gaan maken wij eerst een stadstour langs de haven door het oude centrum. De volgende dag kun je verschillende activiteiten doen. De echte sportvisser kan zeevissen op zalm. Je kunt ook een boottocht maken. Je vaart langs de ongerepte natuur en de woeste kust. Als de omstandigheden goed zijn maak je een goede kans om zeeotters, papegaaiduikers of zeearenden te zien.

Dag 14 en 15

Deze dagen draaien om het Alaska zoals we dan kennen van de televisie. We rijden via de Glennallen Highway dwars door de bergen, langs de Gunsight Mountain en Matanuska Glacier, 1200 meter hoog naar Hatcher Pass. Deze overweldigende plek geeft een mooi beeld van Alaska weer. Je overnacht in een lodge midden in de natuur waar vanuit je prachtige wandelingen kan maken over de toendra.
Hatcher Pass is wereldberoemd vanwege de goudkoorts in de 19 eeuw. Hoewel er ooit voor miljoenen Dollars aan goud uit de mijnen is gehaald, is de stad nu een spookstad geworden. Je kunt hier met een gids langs de verlaten goudmijnen om te ervaren hoe de mijnwerkers vroeger leefde. Met een beetje geluk vind je zelf een klompje goud.

matanuska-glaciar

Dag 16 tot en met 21

Het beste bewaar je altijd voor het laatste. Terwijl wij Hatcher Pass achter ons laten, rijden wij richting Homer. Onderweg rijdt je langs misschien wel de mooiste kustlijn ter wereld. De bus rijdt langs meerdere gletsjers en met een beetje geluk zie je ook een walvis. In Homer kun je vissen op de grootste platvissensoort ter wereld. De heilbotten kunnen meerdere meters lang en meer dan honderd kilo zwaar worden. Ben je niet geïnteresseerd in de visserij, dan is de een boottocht wellicht meer iets voor jou. De wateren rondom Homer is het leefgebied van meerdere walvissoorten en orka’s. Je kunt ook voor beide activiteiten kiezen aangezien je 3 dagen in Homer blijft.

homer-alaska

Vanuit Homer vertrek je na Anchorage waar je nog 1 dag zult blijven. We bezoeken het hoofdkwartier van de Iditarod, het grootste evenement uit Alaska. Dit evenement is een race met sledehonden van 1700 km lang. De race door de ruige natuur vergt, met gevoelstemperaturen van -75 graden Celsius, het uiterste van mens en hond.

De volgende dag zit de trip er helaas weer op. Je vliegt vanuit Anchorage weer terug naar Amsterdam.