Hengelsport

Voor de echte visfanaat is Alaska een droomlocatie. Of je nu een fervent vliegvisser bent of een echte zeevisser, Alaska heeft voor elke visser wat te bieden. In de vele rivieren kun je verschillende soorten zalmen en forellen vangen. De bekende sockeyezalm is een van de vissoorten die je kunt vangen op de rivieren.  Voor de aller grootste vissen kun je het beste met een charter naar zee gaan. Deze charters bieden jou de kans om enorme heilbotten en kabeljauwen naar binnen te takelen en zo je persoonlijk record te verbreken. Er worden heilbotten gevangen die groter zijn dan de visser zelf!

heilbotzalm

Er zijn verschillende aanbieders in Alaska die visexcursies aanbieden. Het is ook mogelijk om een visexcursie te combineren met bijvoorbeeld beren spotten. De man kan lekker gaan vissen terwijl de rest van de familie geniet van de natuur en op zoek gaat naar beren.

Let op, als je wilt vissen in Alaska dien je in het bezit te zijn van een visvergunning. Deze kun je online kopen op de website van het Alaska Department of Fish and Game. Bij de meeste georganiseerde vistrips zit deze vergunning inbegrepen. Gaat u alleen op pad, schaf dan een visvergunning aan en voorkom hoge boetes.